Cultuurplatform voor Gilze en Rijen

Is er thuis geen geld voor actieve kunstbeoefening? Het Jeugdfonds Cultuur Brabant biedt uitkomst! (klik voor meer info)

Is er thuis geen geld voor actieve kunstbeoefening? Het Jeugdfonds Cultuur Brabant biedt uitkomst!

Kunst is goed en leuk om te doen, voor alle mensen en voor kinderen in het bijzonder. Het ontwikkelen van je creativiteit, het ontdekken van je binnenwereld en passie. Kortom: het late zien wie je bent en wat er in je leeft, is goed voor het zelfvertrouwen en concentratievermogen en vergroot de kansen later goed mee te kunnen doen in de samenleving. Een kind dat danst, zingt of tekent, is een gelukkig kind.

 

Helaas is het niet voor alle ouders financieel mogelijk om hun kinderen kunstzinnige lessen te laten volgen. De gemeente Gilze en Rijen werkt daarom samen met het Jeugdfonds Cultuur Brabant. Hierdoor krijgen ook kinderen (4-18 jaar) uit Gilze, Rijen, Molenschot en Hulten, waar thuis geen geld is, de kans om deel te nemen aan kunst en cultuur.

 

Een beroep doen op het Jeugdfonds Cultuur Brabant?
Op het jeugdfonds kan een beroep worden gedaan als je inkomen maximaal 120%* van het netto sociaal minimum is of als je geen recht (meer) hebt op Bijzondere Bijstand van de gemeente?

 

De bijdrage is maximaal 450,- per kind per 12 maanden. Het aangevraagde bedrag wordt na goedkeuring direct overgemaakt aan de aanbieder van kunstzinnige lessen.

 

Elk jaar dient er opnieuw een aanvraag te worden ingediend. De ouders hoeven dit niet zelf te doen. Daarvoor heeft het Jeugdfonds Cultuur Brabant een lokale relatiebeheerder aangesteld. In Gilze en Rijen is dat Mark Tittulaer van Stichting TooN!

 

Contact
Herken je jezelf in dit verhaal? Neem dan contact op met Mark Tittulaer van Stichting TooN! Ken je iemand met kinderen die zich in zo'n situatie bevindt? Attendeer die persoon op Jeugdfonds Cultuur Brabant en laat hem/haar contact opnemen met Mark. Stuur voor vragen en/of meer informatie een mailtje naar: info@toonjetalent.nl

 

 

* Normbedragen 2018:
Voor alleenstaande ouder maximaal € 1.481,10 per maand.
Voor een echtpaar maximaal € 1.615,74 per maand.

 

Meer informatie

Neem contact op
Toon telefoonummer
0161 22 43 14
Toon emailadres
Discipline: combinatie
Looptijd: 1 jaar
Type: Cursus
Leeftijd: kleuters
6 tot 9 jaar
9 tot 12 jaar
12 tot 18 jaar
Meer informatie
Lijkt het je leuk, maar heb je meer informatie nodig?
Neem contact met ons op:
Toon telefoonummer
0161 22 43 14
Toon emailadres
Deel deze pagina