Cultuurplatform voor Gilze en Rijen

Open Atelierroute

Op zondag 5 november stellen lokale kunstenaars hun atelier open voor publiek. Jij komt toch ook kijken?

Altijd al een kijkje willen nemen in de werkplaats van een kunstenaar? Op zondag 5 november is het mogelijk tijdens de Open Atelierroute.

 

Het is ook mogelijk om met een speciale bustour mee te gaan. Deze tour met gids doet alle deelnemende ateliers en een aantal openbare kunstwerken in de gemeente aan. Meer hierover volgt z.s.m. op deze pagina.

 

Deelnemende kunstenaars: 

 

Atelier De Warande (beeldhouwen)

Kunstenaar: Piet Haagh, Warande 25, 5126 WB Gilze.

 

De ontwerpen van Piet Haagh worden veelal in brons gegoten. Alle voor- en nabewerkingen, incl. laswerken en patineren worden in eigen atelier uitgevoerd. Kortom: In atelier De Warande worden beelden behandeld vanaf ontwerp tot sokkel.

 

 

Atelier Steenkunst (beeldende kunst van steen en papier)

Kunstenaars: Bert van der Lee en Gerry Peene, Nieuwstraat 106a, 5126 CG Gilze

 

Bert verzamelt en koopt al 30 jaar mineralen en fossielen, die hij soms bewerkt tot vrije vormen of sieraden. Elke steen heeft een eigen verhaal over zijn afkomst. Bert heeft inmiddels een grote diversiteit aan stenen, dus een aan verhalen die hij graag met anderen deelt.

 

Gerry is graficus en keramist. Gecombineerd is dat… papierist. Zij maakt duurzaam gebruik van alle papier die, ondanks de NEE-sticker, via haar brievenbus binnenkomt. En wat het is? “Kunst!, zegt Gerry.”  En dat is het.

 

Vanaf de straat is het atelier niet te zien. Maar loop door de poort en laat je verrassen…  Je bent van harte welkom.

 

 

Atelier Serendipity (beeldhouwen)

Kunstenaar: Tineke van Laarhoven, Alphenseweg 65, 5126 AB Gilze

 

Over haar werk zegt Tineke: “Het spanningsveld tussen licht en donker in mijzelf is de voedingsbodem voor mijn werk. Waar licht en donker elkaar ontmoeten, komt een proces op gang, ontstaat beweging. Die beweging probeer ik in mijn werk vorm te geven.”

 

 

Atelier Art Alliance (schilderkunst)

Kunstenaar: Hanneke van Heusen MA, Mgr. Ariensstraat 1, 5121 CA  RIJEN

 

Expositie schilderijen As years fly by van Hanneke van Heusen. Hanneke is de hele dag in het atelier en vertelt u graag over kunst, geschiedenis en de achtergronden van haar werk.

 

11.00 - 11.30 uur:

Schilderen voor opa’s, oma’s en hun kleindkind(eren). Maak samen een mooi kunstweek!

 

Om 14.00 en 16.00 uur:

Optreden van het talentvolle duo Sjors en Eef (Een talentvol jong duo dat het gevarieerde repertoire van Beth Hart (blues, pop en rock) op heel eigen manier ten gehore brengt).

 

 

Atelier Kitty van Gageldonk (schilderkunst)

Kunstenaar: Kitty van Gageldonk, Vijf Eiken 8, 5121 RG Rijen

 

 

Sinds 2012 heeft Kitty een atelier aan huis vlak bij de bossen van Boswachterij Dorst. Haar atelier was voorheen een schuur, dateert uit 1865 en werd ooit gebruikt als stalling voor de paarden van de steenfabriek. In deze voormalige stal geef ik nu cursussen en workshops in tekenen en schilderen. Als ik geen les geef, werk ik aan mijn serie 'Het bewaarde bos'.

 

 

De Hippe Kip Brocante (fotografie-expositie)        

Kunstenaar: Daisy Frost, p/a Looiersveld 15, 5121 KC Rijen

 

Daisy Frost exposeert bij de Hippe kip Brocante te Rijen foto's vanuit het project "emotionele naaktheid". Tijdens dit project heeft zij mensen uitgenodigd hun masker te laten zien. De modellen kregen de vraag wat zij inzetten als verdedigingswerken mechanisme. Waar verstop jij je achter? Om dit vervolgens op beeld te zetten en uit te vergroten.  De modellen hun maskers braken hierdoor af en lieten zich in alle emotionele naaktheid zien. Hoe ziet het eruit als je door dat masker heen kijkt?

 

De Hippe Kip is als locatie gekozen omdat het de rauwheid van de oude leerlooierij en de zachtheid en puurheid combineert, wat terugkomt in het fotowerk. De winkel zal open zijn en men kan heerlijk struinen en snuffelen op zoek naar schatten. Tussen de brocante zullen de foto's tentoongesteld staan.

 

 

Atelier Loeki Like (textiel)

Kunstenaar: Loekie van Dongen, Bavelseweg 114, 5124 PZ Molenschot

 

Loeki verzorgt naaicursussen voor zelfmaakmode en verschillende workshops met textiel. Bezoek haar atelier en ervaar wat haar cursisten en zij zelf maken. Zo heeft ze zelf een bankje uit een oude auto opnieuw bekleed.

 

 

 

 

Meer informatie

Neem contact op
Toon telefoonummer
06-27275894
Toon emailadres
Discipline: combinatie
Prijs: Gratis
Type: Evenement
Locatie: diverse locaties
Leeftijd: 6 tot 9 jaar
9 tot 12 jaar
12 tot 18 jaar
volwassenen
Startdatum: 2017-11-0505 november 2017
Einddatum: 05 november 2017
Aanbieder: TooN! / Kunstweek Gilze en Rijen
Meer informatie
Lijkt het je leuk, maar heb je meer informatie nodig?
Neem contact met ons op:
Toon telefoonummer
06-27275894
Toon emailadres
Deel deze pagina